• Home
  • مقالات شبکه
  • پشتیبان گیری چیست و منظور از پشتیبان گیری یعنی چه به زبان ساده
منظور از پشتیبان گیری چیست

پشتیبان گیری چیست و منظور از پشتیبان گیری یعنی چه به زبان ساده

پشتیبان گیری چیست و منظور از پشتیبان گیری یعنی چه به زبان ساده. شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که منظور از پشتیبان گیری چیست ؟ منظور از پشتیبان گیری عملیاتی برای کپی یا بایگانی فایل ها و پوشه ها به منظور امکان بازیابی آنها در صورت از دست رفتن اطلاعات است. از دست دادن داده ها می تواند به علت های مختلفی اتفاق بیافتد. از ویروس های رایانه ای گرفته تا خرابی های سخت افزاری در ایجاد پرونده های فاسد ، آتش سوزی ، سرقت و غیره از جمله مواردی هستند که می تواند اطلاعات را از بین ببرند. پشتیبان گیری از اطلاعات شبکه کمک می کند که یک نسخه پشتیبان از اطلاعات داشته باشید و در صورت بروز مشکل اطلاعات از درست رفته را بازیابی کنید.

پیشگام رایانه از شرکت های معتبر در زمینه خدمات پشتیبانی شبکه در تهران است که با سابقه طولانی توانسته است به مشتریان بسیاری خدمات ارائه کند. در صورت نیاز به پشتیبانی دائمی و موقت شبکه های کامپیوتری می توانید با شماره 02157801000 تماس حاصل فرمایید. در صورتی که به خدمات شبکه برای شرکت و سازمان خود برای پشتیبان گیری از اطلاعات مهم نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 02157801000 با شرکت پیشگام رایانه تماس حاصل فرمایید.

پشتیبان گیری چیست

پشتیبان گیری از کامپیوتر چیست؟ ساده ترین تعریف پشتیبان گیری از کامپیوتر یک کپی دقیق است. در مورد فایل های رایانه ای، ما به کپی برداری از نسخه هایی از فایلهای اصلی که روی لپ تاپ، دسکتاپ یا درایو خارجی دارید اشاره می کنیم. ایجاد پشتیبان از محتوای اصلی به معنی نگهداری این داده ها در دو مکان مجزا از هم است. اما مهم است که مطمئن شوید این دو مکان در یک نوع دستگاه نیستند. به عنوان مثال ، اگر 3 نسخه سند تجاری در رایانه خود دارید، در صورت خرابی رایانه ، باز هم هر سه مورد را از دست خواهید داد. این باعث می شود روش پشتیبان گیری و واسطه ، یک چیز مهم برای استراتژی پشتیبان گیری شما در نظر گرفته شود!

پشتیبان گیری یعنی چه

ذخیره سازی فرآیند نگهداری اطلاعات شما در مکانی امن است که به راحتی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید. فایل های ذخیره شده باید کپی فایل های شما باشند که به طور مرتب به آنها دسترسی پیدا کرده و تغییر می دهید. پشتیبان گیری این است که کپی های اضافی از داده های خود را در مکان های فیزیکی یا ابری جدا از فایل های موجود در ذخیره سازی نگه دارید.

شیوه های ذخیره سازی و پشتیبان گیری خوب به حفاظت از داده ها و تحقیقات شما در برابر از دست دادن به دلیل خرابی سخت افزار ، بلایای طبیعی یا خرابی پرونده کمک می کند. شما زمان زیادی را برای جمع آوری داده های خود صرف می کنید، بنابراین اطمینان از داشتن یک سیستم خوب برای پشتیبان گیری از داده های شما باعث می شود که مجبور نباشید برای بازیابی فایل های خود، به خاطر سپردن داده ها، یا انجام هرگونه پاکسازی یا تجزیه و تحلیل وقت صرف کنید.

منظور از پشتیبان گیری چیست

منظور از پشتیبان گیری شبکه چیست ؟ پشتیبان گیری در شبکه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امروزه پشتیبان گیری از داده های سازمانی در دنیای تکنولوژی اطلاعات امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. پشتیبان گیری یا Backup ،به فرایند تهیه نسخه های کپی از داده های اصلی گفته می شود که در زمان رخ دادن وقایعی از قبیل از دست دادن اطلاعات بتوان داده های اصلی را بازیابی کرد.

منظور از پشتیبان گیری

علت پشتیبان گیری چیست

چرا باید از فایل های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید؟ در دنیای پرشتاب امروز ، پشتیبان گیری از فایل های شما بسیار مهم است. موسیقی ، فیلم، فایل های داده ، پروژه ها و عکس ها معمولاً در یک مکان از رایانه شما ذخیره می شوند. هزینه لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی کاهش یافته است و میزان ذخیره سازی داخل آنها طی چند سال گذشته به طور تصاعدی افزایش یافته است. اما متأسفانه، داشتن تمام اطلاعات شما فقط در یک مکان خطرناک است.

از دست دادن رایانه ، سرقت رایانه، بلایای طبیعی، خرابی سیستم و هارد و حذف تصادفی برخی از راه هایی است که می توانید داده هایی را که مدت ها در ایجاد و جمع آوری آنها صرف کرده اید از دست بدهید. تنها راه آماده شدن برای اتفاقات غیرمنتظره داشتن یک استراتژی پشتیبان خوب است. روش های متفاوتی برای پشتیبان گیری از رایانه های شما وجود دارد و استفاده از چندین شکل پشتیبان گیری احتمال از دست رفتن فایل های ارزشمند شما را کاهش می دهد.

نحوه پشتیبان گیری

بنابراین چگونه باید از کامپیوتر خود نسخه پشتیبان تهیه کنم؟ اگر گیج کننده و پیچیده به نظر می رسد ، متوجه پیچیدگی مشکل می شوید. این خبر بد است. خبر خوب این است که گزینه های زیادی برای کمک وجود دارد و آنها بسیار پیچیده نیستند. هنگامی که آنها را کمی بشناسید می توانید به راحتی از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنید. تهیه نسخه پشتیبان بسیار ساده تر است و هزینه کمتری نسبت به بازیابی فایل ها از هارد دیسک خراب دارد. ناگفته نماند در صورتی که هارد دیسک شما گم شده ، خراب شده یا به سرقت رفته است ، پشتیبان گیری تنها راهی است که می توانید اطلاعات موجود در آن را بازیابی کنید.

بنابراین همین امروز پشتیبان گیری از رایانه خود را شروع کنید و از مشکلات زیادی در مسیر خود جلوگیری کنید. تمام هارد دیسک ها در نهایت خراب می شوند. این فقط بستگی به زمان و آمادگی یا عدم آمادگی شما دارد.

دلایل ضرورت پشتیبان گیری در شبکه

هدف اصلی،قابلیت بازیابی وبدست آوردن مجدد داده ها درزمانی است که به هردلیل اطلاعات پاک شده وازدست رفته اند.

بنا بر آمار حدود ۶۷% کاربران اینترنتی دچار مشکلاتی از این قبیل شده اند.

دلیل دیگر، بازیابی و برگشت اطلاعات به زمان گذشته می باشد.

مثلآ تغییرات اشتباه عمداً یا سهواً در داده های شرکت توسط کاربران ایجاد شده

و باید بتوان اطلاعات سالم مربوط به هفته قبل را بازیابی کرد.

انواع داده های در معرض خطر

فایل های کاربران که روی سرور و یا درایو share یا public قرار دارد و معمولاً حاصل تلاش و کار بخشهای مختلف شرکتها و یا ادارات می باشند.
اتوماسیون اداری که شامل نامه ها،فرمها،دستورالعمل ها و بایگانی امور اداری شرکتها بوده و در صورت از بین رفتن،کلیه داده ها و سوابق پیشین از دست خواهد رفت.
ایمیل های کاربران و مدیران که در بسیاری موارد همان کار و مسئولیت اتوماسیون اداری را به عهده داشته و در مواردی حتی اطلاعات شخصی و یا کلیه خرید و فروشهای یک شرکت یا سازمان از طریق آن انجام می شود.از بین رفتن چنین اطلاعات ارزشمندی می تواند زیانهای بسیاری را به روند پیشرفت و ترقی در هر شرکت وارد کند.
محل قرار گیری فایلهایBackup

فایلهای Backup را می توان در محل های مختلفی ذخیره کرد.

به عنوان مثال:

هر کاربر می تواند یک کپی از اطلاعات خود را بر روی حافظه flash و یا هارد کامپیوتر ذخیره کند.

این راه حل در سطح یک کامپیوتر شخصی و یا خانگی می تواند مفید و راه گشا باشد اما زمانی که تصمیم داریم در مورد یک شرکت یا سازمان این عملیات را انجام دهیم با مشکلات فراوانی برخورد خواهیم کرد.از جمله این مشکلات حجم بسیار بالای داده ها و عدم امکان تهیه صدها flash و آموزش تک تک کاربران برای انجام Backup گیری است.

مشکل بزرگ دیگر، بحث امنیت در اطلاعات و داده های شرکت می باشد.در دید کلی صحیح نیست که کاربران اطلاعات شرکت و داده های کاری را روی هارد و یا flash شخصی خود نگهداری کرده و آن را همه جا همراه خود حمل و نقل نمایند.

راه حل مناسب

تهیه Backup به صورت متمرکز و Centralized که به سادگی تمامی مشکلات را در سطح شبکه های کوچک و بزرگ حل می کند.این روش را می توان با اختصاص یک سرور مجزا با هارد و ظرفیت بالا فقط برای Backup گیری در شبکه پیاده کرد.
روش دیگر استفاده از دستگاههای مخصوص این کار است با ظرفیتها،امکانات، و هزینه های مختلف قابل تعریف در شبکه بوده و نیاز به خرید یک سرور با مشخصات بالا برای Backupگیری را در بسیاری از موارد جبران می کنند.

پشتیبان گیری در شبکه

پشتیبان گیری اطلاعات

روش های مختلف پشتیبان گیری در شبکه:

۱- پشتیبان گیری کامل

شیوه اول پشتیبان گیری، تهیه یک نسخه پشتیبان تمام و کمال از هارد کامپیوتر است که معمولا به صورت یک فایل image ذخیره می گردد. با این کار شما یک نسخه تمام و کمال از سیستم عامل و همه فایل های روی هارد را در اختیار دارید. هر گاه که اطلاعات پاک شوند یا مجبور به استفاده از یک هارد تازه روی سیستم شوید، با استفاده از این image می توانید سیستم عامل و تمامی برنامه ها و فایل های تان را به وضعیتی که در زمان پشتیبان گیری داشته اند، برگردانید.

این شیوه ای نسبتا کامل است که به شما امکان می دهد یک پشتیبان کامل از همه چیز داشته باشید. اما در کنار این مزیت معایبی هم دارد: تهیه این پشتیبان کار زمان بری است. پشتیبان گیری کامل از یک هارد ۵۰۰ گیگابایتی ممکن است چندین ساعت زمان ببرد.

ضمن اینکه شما به یک هارد دیسک اکسترنال پرظرفیت یا تعداد زیادی دی وی دی نیاز دارید. در نهایت هم باید از نرم افزار پشتیبان گیر خودتان هم اطمینان کافی داشته باشید. چون اگر در پشتیبان نهایی تان اشکالی وجود داشته باشد ممکن است کل اطلاعات تان از دست برود.

۲- پشتیبان گیری انتخابی

روش دوم که بیشتر معمول است، تهیه نسخه پشتیبان از فایل های ضروری کاربر است. در این حالت شما بسته به حجم اطلاعات، به فضای چندان زیادی برای پشتیبان گیری نیاز ندارید و تنها فایل های ضروری را نگهداری می کنید. در این حالت شما فقط می توانید فایل های معیوب و مفقود شده را بازیابی کنید و امکان بازیابی کل سیستم عامل یا همه فایل های موجود روی هارد را نخواهید داشت.

در این روش شما انتخاب می کنید که از چه چیزهایی پشتیبان گیری کنید. برای مثال ممکن است فقط بخواهید از عکس ها و فایل های متنی تان پشتیبان بگیرید و بقیه اطلاعات برایتان اهمیت زیادی نداشته باشد. این روش پشتیبان گیری سریع تر و راحت تر است. ضمن اینکه برگرداندن اطلاعات هم کار راحت تری است. اما عیب های خودش را دارد.

برای مثال اگر هارد دیسک شما از کار بیافتد شما مجبورید کار نصب سیستم عامل و نرم افزارها را از اول انجام بدهید. و این کار ممکن است ساعت ها وقت شما را بگیرد. ضمنا در این روش باید خیلی با دقت بررسی کنید که از تمام اطلاعات مهم تان پشتیبان گیری کرده اید. زیاد پیش آمده که هنگامی که لپ تاپ به سرقت رفت تازه یادتان امده که در پشتیبان گیری انتخابی که انجام می داده اید فایل های قراردادهای مهم را فراموش کرده اید.

۳- پشتیبان گیری افتراقی

این روش به همراه هر دو روش قبلی قابل استفاده است

و در واقع می توان دو روش قبلی را با این تکنولوژی سریع تر کرد.

این یکی از بهترین و موثرترین روش های پشتیبان گیری است

که در بسیاری از برنامه های پشتیبان گیری آنلاین و آفلاین موجود است.

در این شیوه پشتیبان گیری، اولین بار، تمام فایل های مورد نظرتان در فایل پشتیبان می گنجند.

اما در دفعات بعدی، برنامه دوباره همان حجم را بک آپ نمی گیرد.

بلکه به کنترل نسخه پشتیبان قبلی و فایلهای جدید میپردازد و تنها تغییرات را در نسخه پشتیبان بروز می کند.

 

شرکت پیشگام رایانه ارائه دهنده خدمات شبکه شامل نگهداری شبکه , نصب و راه اندازی شبکه , طراحی شبکه ، خدمات پسیو شبکه , فروش تجهیزات شبکه ,سرور و مجازی سازی , نصب و راه اندازی ویپ

با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن ۵۷۸۰۱۰۰۰ در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس : مرزداران ( بین یادگار امام و آریا فر) - خیابان نارون - نبش کوچه سپهر چهارم - پلاک ۲ - واحد ۴

تلفن : 1000 5780 – 021

فکس : 57801000 – 021  داخلی صفر

کدپستی : 1463857563

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.