مدیریت امنیت شبکه

مدیریت امنیت شبکه

مدیریت امنیت شبکه به مدیران کمک می‌ کند تا خط‌ مشی‌ های امنیتی سراسری شرکت را در سراسر شبکه و دستگاه‌ ها برای ایجاد انطباق اجرا کنند. مدیریت امنیت شبکه به مدیر شبکه های کامپیوتری اجازه می دهد تا شبکه ای متشکل از فایروال های فیزیکی و مجازی را از یک مکان مرکزی مدیریت کند. مدیران شبکه به راه‌حل‌های مدیریت امنیت شبکه نیاز دارند تا سطح بالایی از مدیریت در رفتار شبکه، پیکربندی خودکار دستگاه، اجرای سیاست‌های جهانی، مشاهده ترافیک فایروال، تولید گزارش‌ها و ارائه یک رابط مدیریت واحد برای سیستم‌های فیزیکی و مجازی داشته باشند.

 

در صورت نیاز به دریافت خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه می توانید با شماره تلفن 02157801000 با شرکت پیشگام رایانه تماس حاصل فرمایید.

مدیریت امنیت شبکه

مدیریت و ایمن سازی شبکه شما از عوامل تهدید با یک برنامه استراتژیک خوب طراحی شده آغاز می شود. امروزه هدف از استراتژی امنیتی در بین هر سازمانی رایج است، یعنی ایمن سازی مداوم شبکه از تهدیداتی که به طور بالقوه می توانند سودآوری یا شهرت کسب و کار شما را مختل کنند.

 

با توجه به جهانی شدن اینترنت و تغییر به سمت نیروی کار سیار، تهدیداتی که سازمان‌هایی را هدف قرار می‌دهند که از اینترنت برای ایمیل، برنامه‌های کاربردی وب یا اشتراک‌گذاری اطلاعات استفاده می‌کنند، اهداف اصلی برای فیشینگ، باج‌افزار و سایر فعالیت‌های سایبری شریر هستند. به این دلایل و بسیاری از دلایل دیگر، مدیریت امنیت شبکه بسیار مهم است و بدون شک برای سازمان شما ضروری است.

 

مدیریت امنیت شبکه کامپیوتر

مدیریت امنیت شبکه چیست؟

به گفته موسسه SANS، امنیت شبکه فرآیندی است که در آن اقدامات پیشگیرانه برای محافظت از زیرساخت شبکه زیربنایی از دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده، نقص، اصلاح، تخریب یا افشای نادرست انجام می شود. اجرای این اقدامات به رایانه ها، کاربران و برنامه ها اجازه می دهد تا عملکردهای حیاتی مجاز خود را در یک محیط امن انجام دهند.

 

ایمن سازی یک شبکه به ترکیب پیچیده ای از دستگاه های سخت افزاری مانند روترها، فایروال ها و برنامه های نرم افزاری ضد بدافزار نیاز دارد. سازمان‌های دولتی و کسب‌وکارها از تحلیلگران امنیت اطلاعات بسیار ماهر برای اجرای طرح‌های امنیتی استفاده می‌کنند و دائماً کارایی این طرح‌ها را نظارت می‌کنند.

تعریف مدیریت امنیت شبکه

مدیریت امنیت شبکه عبارت است از مدیریت دسترسی به منابع شبکه و کنترل دسترسی به این منابع توسط طرف های داخلی و خارجی. خط‌مشی‌ها و رویه‌ها برای پشتیبانی از طرح مدیریت امنیت شبکه شما و اطمینان از همسویی آن با مأموریت اهداف سازمان شما ایجاد شده‌اند.

 

یکی از اجزای جدایی ناپذیر مدیریت امنیت شبکه، شناسایی موثر تمام دارایی های شبکه است. اگر یک نرم افزار یا یک سیستم ردیابی دارایی نداشته باشید که به شما کمک کند به راحتی شناسایی، ثبت نام و نظارت بر اینکه چه کسی، چه زمانی، چه زمانی و کجا یک دارایی به شبکه شما متصل می شود، دستیابی به مدیریت امنیتی واقعی بسیار دشوار خواهد بود.

 

ضرب المثل “شما نمی توانید از چیزی که نمی دانید محافظت کنید” درست است، بنابراین، مدیریت دارایی لازمه یک برنامه مدیریت امنیت شبکه موثر است.

 

هر دارایی در کسب و کار باید بر اساس نوع و ارزش آن برای کسب و کار طبقه بندی شود. یک سرور فایل که حاوی اطلاعات طبقه بندی شده است، ارزش بیشتری نسبت به دسکتاپ حاوی داده های غیر حساس روی هارد دیسک خود خواهد داشت. سیستم مدیریت دارایی فهرستی از دستگاه‌های صادر شده توسط شرکت را فراهم می‌کند، مالکیت دارایی را شناسایی می‌کند، نرم‌افزار نصب‌شده را شناسایی می‌کند و چرخه عمر دارایی را در سازمان پیگیری می‌کند.

 

تعریف مدیریت امنیت شبکه

اهمیت مدیریت امنیت شبکه

امنیت شبکه برای شبکه های سازمانی و همچنین در دنیای تجارت مهم است. اکثر سازمان هایی که اتصال به اینترنت پرسرعت دارند، یک یا چند روتر بی‌سیم دارند که در صورت عدم ایمن‌سازی مناسب، می‌توانند مورد سوء استفاده قرار گیرند. یک سیستم امنیتی شبکه به کاهش خطر از دست دادن داده ها، سرقت و خرابکاری کمک می کند.

مدیریت امنیت شبکه با ساده‌سازی مدیریت با سیاست‌های امنیتی و ابزارهای گردش کار از طریق یک رابط مدیریت متمرکز، به کاهش وظایف دستی و خطاهای انسانی کمک می‌کند. مدیریت امنیت شبکه می‌تواند ریسک را در سراسر شبکه کاهش دهد و با استفاده از اطلاعات تهدیدات، آسیب‌پذیری‌های شبکه و اهمیت آن‌ها، ارزیابی گزینه‌های بالقوه برای جلوگیری از حمله و ارائه اطلاعات برای پشتیبانی تصمیم، از داده‌ها محافظت کند.

مدیریت خط مشی با یکپارچه سازی وظایف خط مشی مشترک در یک رابط واحد، خودکارسازی گردش کار تغییر خط مشی، از جمله ممیزی انطباق و مدیریت چندین فروشنده فایروال، بهبود می یابد. این مدیریت خط‌مشی امنیتی ساده و خودکار تیم‌های فناوری اطلاعات را قادر می‌سازد تا در زمان صرفه‌جویی کنند، از خطاهای دستی اجتناب کنند و ریسک را کاهش دهند.

 

مدیریت امنیت شبکه چه کاری می کند؟

مدیریت امنیت شبکه دید کاملی را در شبکه فراهم می کند و داده هایی را برای دارایی ها (گروه بندی و طبقه بندی دارایی ها)، فایروال ها، برنامه ها، پورت ها، پروتکل ها، VPN ها، NAT و سیاست های امنیتی و دستگاه های فروشنده تولید می کند. این اطلاعات به جزئیات مربوط به دستگاه‌های جداگانه می‌پردازد و تجزیه و تحلیل می‌شود. داده ها به اطلاعاتی تبدیل می شوند که تراکنش های امنیتی را به اطلاعات قابل مدیریت و عملی در قالب ایجاد خط مشی رمزگشایی می کند. خط‌مشی‌های به‌روز شده در نقاط اجرایی (دیوارهای آتش) توزیع می‌شوند و از حفاظت شبکه اطمینان می‌دهند.

مراحل ایمن سازی شبکه

مراحل ساده ای برای اطمینان از ایمن بودن شبکه های کوچک:

نام کاربری و رمز عبور مدیر روتر خود را تغییر دهید
نام شبکه را تغییر دهید
رمزگذاری را فعال کنید
فایروال ها را دو برابر کنید
شبکه های مهمان را خاموش کنید
به روز رسانی سیستم عامل روتر

درک ماهیت تهدیدات شبکه

هدف اصلی مدیریت امنیت شبکه حفاظت از داده های سازمان شما است. در مقایسه با یک دهه پیش، سطح تهدیدات شبکه به شدت افزایش یافته است. یکی از راه‌های جلوگیری از این مشکل، درک تهدیدهای فعلی است که بر سازمان‌هایی مانند شما تأثیر می‌گذارد و دارایی‌هایی را که می‌توانند به طور بالقوه مورد سوء استفاده قرار گیرند، شناسایی کنید.

 

وقتی می گوییم دارایی، معمولاً آن را با چیزی ملموس مرتبط می کنیم، مانند رایانه شخصی یا گوشی هوشمند متصل به اینترنت. عنصر انسانی نیز وجود دارد که معمولا نادیده گرفته می شود و هدف اصلی حمله سایبری است. امروزه بسیاری از سازمان‌ها زیرساخت‌هایی را دارند که به کارکنان خود اجازه می‌دهد بدون حضور فیزیکی در یک محیط اداری، از راه دور کار کنند و بهره‌ ور باقی بمانند.

 

به دلیل همه‌گیری COVID-19 فرصت‌هایی برای شرکت‌ها ایجاد شده است تا با استفاده از نیروی کار از راه دور، سودآور باقی بمانند، با این حال، این موضوع چالش‌های بیشتری را برای امنیت شبکه ایجاد کرده است که برای مدیریت آن باید چاره اندیشید.

برنامه مدیریت موثر امنیت شبکه

پرسنل آموزش دیده و باتجربه می توانند به سازمان کمک کنند تا سریعاً با کسب و کار سازگار شده و از آن محافظت کند. تیم‌های امنیتی در سازمان شما باید از نقاط پایانی مختلف دستگاه تلفن همراه که از راه دور به شبکه متصل می‌شوند، همراه با نرم‌افزار نصب‌ شده روی دارایی‌ها آگاه باشند. این موضوع هدف جزء مدیریت دارایی ذکر شده در بخش قبل را تکرار می کند.

 

هر دستگاهی که به شبکه شما متصل می شود و در سیستم دارایی شما شناسایی نمی شود باید فوراً قطع شود و در صورت نیاز برای دسترسی به داده های شرکت شما تأیید شود. همه دارایی‌ها باید یک پیکربندی پایه داشته باشند که باید با نسخه‌های یکسان در سراسر سازمان اصلاح و به‌روزرسانی شوند. تیم های امنیتی همچنین باید با سایر بخش های IT و غیر IT در سازمان شریک باشند تا در حمایت از برنامه مدیریت امنیت شبکه به هم افزایی دست یابند.

 

یک برنامه مدیریت امنیت شبکه موثر به طور مداوم شبکه را برای یافتن فرصت‌ هایی برای ساده‌ سازی فرآیندهای تکراری بدون به خطر انداختن امنیت نظارت می‌ کند. مدیریت امنیت شبکه در اکثر موارد در انتخاب ابزارهای امنیتی برای مدیریت شبکه اطلاعاتی دارد و می‌ تواند تصمیم بگیرد که پرسنل را در محل آموزش دهد یا فردی را با مجموعه مهارت خاصی برای پشتیبانی و آموزش متقابل سایر اعضای تیم استخدام کند. با درگیر شدن مدیریت امنیت شبکه در این فرآیند، پیچیدگی شبکه را می توان به طور موثر توسط پرسنل مناسب مدیریت کرد.

وظایف مدیریت امنیت شبکه

در معماری شبکه پیچیده امروزی و محیط تهدید دائماً در حال تغییر، برای کارکنان فناوری اطلاعات حفظ یک وضعیت امنیتی موثر چالش برانگیز است. وظایف اداری امنیتی شامل پشتیبانی از یک ماتریس در حال گسترش از کاربران، دستگاه ها، مکان ها و برنامه ها می باشد. پایبندی به انطباق؛ فعال کردن خدمات جدید؛ بهینه سازی عملکرد؛ اطمینان از کنترل های دسترسی و مکانیسم های امنیتی؛ و عیب یابی در صورت تقاضا هر گونه پیکربندی نادرست می تواند شبکه را در برابر تهدیدات پیچیده و عدم انطباق مقررات آسیب پذیر کند.

 

برای رویارویی با این چالش ها، مدیران شبکه باید به طور مداوم سیاست های امنیتی را در سراسر شبکه خود مستقر کنند. با این حال، زیرساخت شبکه ممکن است هزاران سیاست فایروال داشته باشد که در طول سال ها انباشته شده اند. اغلب این قوانین بهم ریخته، تکراری، قدیمی یا در تضاد با قوانین جدید هستند و به طور ناخواسته بر عملکرد و امنیت شبکه تأثیر می گذارند.

 

ایمن سازی و مدیریت شبکه کل زیرساخت را پوشش می دهد. از نقاط پایانی، سرورهای برنامه وب، خدمات دایرکتوری، ایمیل، دروازه های شبکه و ابر شروع می شود. این سیستم ها بسته به تعداد برنامه ها، کاربران و نقاط پایانی می توانند پیچیده باشند. برای مدیریت موثر، هر منطقه را می توان به نیازمندی های خود تقسیم کرد و توسط تیم های مختلف به طور همزمان برای انجام وظایف مرتبط نگهداری کرد. هدف از ایجاد اجزای فرعی هر کار این است که فرصتی برای کارایی و مدیریت مستمر فراهم کند.

سیاست امنیتی شبکه

امنیت شبکه به مدیران شبکه های کامپیوتری کمک می‌کند تا خط‌ مشی‌ های امنیتی سراسری شرکت را در سراسر شبکه و دستگاه‌ ها برای ایجاد انطباق اجرا کنند. خط مشی امنیتی اصول، رویه ها و دستورالعمل هایی را برای اعمال، مدیریت، نظارت و حفظ امنیت در یک شبکه مشخص می کند.

 

به عنوان مثال، اگر سازمان شما یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی است، حفاظت از داده های مشتری طبق قانون الزامی است. این الزام تحت پارامترهای انطباق HIPAA قرار می گیرد.

 

اگر شرکت شما داده های مشتری را در پایگاه داده، اشتراک فایل ها یا رایانه های خود نگهداری می کند، باید مدرکی ارائه دهید که نشان دهد داده ها همیشه بر اساس استانداردهای NIST ایمن و رمزگذاری شده اند. نکات کلیدی در این خط مشی، الزامات لازم برای HIPAA را بیان می کند.

مدیریت امنیت شبکه اقداماتی را انجام خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که بیانیه های خط مشی با اجرای ابزارهای مناسب برای پشتیبانی از خط مشی اجرا می شوند. مدیریت امنیت عملکرد ابزارها را با نظارت مداوم بر وضعیت و عملکرد این برنامه ها اندازه گیری می کند. این اطلاعات در صورت درخواست با تیم انطباق به اشتراک گذاشته می شود یا به طور مکرر با رهبری ارشد بررسی می شود.

خط مشی امنیت شبکه

خط‌ مشی امنیت شبکه مجموعه‌ ای از شیوه‌ها و رویه‌ های استاندارد شده است که دسترسی به شبکه، معماری شبکه و محیط‌ های امنیتی را مشخص می‌ کند و همچنین نحوه اجرای سیاست‌ ها را تعیین می‌ کند. در طول فرآیند ورود، به کارمندان جدید هدایت می شود تا خط مشی امنیتی و شرکتی شرکت را بررسی و تأیید کنند.

سازمان استخدام به کارمند جدید اطلاع می دهد که چه رفتاری قابل قبول است و چه چیزی نیست، چگونه رمز عبور شبکه را انتخاب کند، چگونه از ایمیل استفاده کند، چه وب سایت هایی قابل قبول است، و غیره. بسته به اندازه سازمان، یک خط مشی واحد ممکن است کافی باشد. با این حال، ممکن است این مورد برای یک کسب و کار بزرگتر مناسب نباشد و از روش های پیچیده تری استفاده شود.

مدیریت شبکه های بزرگ

مدیریت شبکه‌های بزرگ و منابع IT بدون پرسنل آموزش‌دیده کافی، دستور العملی برای فاجعه است. اگر منابع پشتیبانی به اندازه کافی آموزش دیده یا واجد شرایط لازم برای پشتیبانی از اهداف استراتژیک ابتکار مدیریت امنیت شبکه شما نباشند، داشتن پرسنل زیاد راه حل منطقی نیست. شما می توانید این کار را برون سپاری کنید و از خدمات شرکت های با تجربه شبکه استفاده کنید.

 

مدیریت امنیت شبکه می‌تواند شکاف‌های دانش را شناسایی کرده و قبل از تصمیم‌گیری، این اطلاعات را به منصه ظهور برساند. اعضای تیم مدیریت امنیت معمولاً در فرآیند استخدام شرکت می کنند تا تعیین کنند که کدام فرد مناسب برای این کار است یا اینکه آیا اعضای یک تیم ارائه دهنده خدمات مدیریت شده شبکه برای حمایت از برنامه کاری شما مناسب هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید.

آدرس : مرزداران ( بین یادگار امام و آریا فر) - خیابان نارون - نبش کوچه سپهر چهارم - پلاک ۲ - واحد ۴

تلفن : 1000 5780 – 021

فکس : 57801000 – 021  داخلی صفر

کدپستی : 1463857563

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.