• Home
  • آموزش
  • راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت
طریقه راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت

راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت

راه اندازی شبکه داخلی برای بسیاری از شرکت ها و سازمان ها یک مزیت به شمار می آید. شرکت ها می توانند با راه اندازی یک شبکه کامپیوتری داخلی پویاتر شده و در هزینه های خود صرفه جویی کنند. طریقه راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت و یک کسب و کار کوچک. زیرساخت شبکه کامپیوتری شما ستون فقرات کسب و کار شما است. همه دستگاه‌ها، برنامه‌ها، نرم‌افزارها و بیشتر کارهای شما توسط شبکه کامپیوتری شما پشتیبانی یا ساخته شده‌اند. بنابراین، برنامه ریزی، طراحی، خرید سخت افزار و امنیت یک شبکه کامپیوتری تجاری باید از اولویت بالایی برای کسب و کار شما باشد.
 
در صورت نیاز به دریافت خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه می توانید با شماره تلفن 02157801000 با شرکت پیشگام رایانه تماس حاصل فرمایید.

شبکه داخلی شرکت

شبکه داخلی یک شرکت یا سازمان به معنای یک منبع شبکه خصوصی و اختصاصی است که فقط توسط کارمندان و پیمانکاران فردی (یعنی کارمندان موقت) یک شرکت خاص یا نهاد تجاری مشابه قابل دسترسی است. شبکه داخلی شامل بخش‌هایی از اینترنت یا هر جامعه شبکه‌ای که برای عموم باز است، مانند گروه‌ها، انجمن‌ها و سازمان‌های مشابه عضویت یا اشتراک را شامل نمی‌شود.
 
شبکه داخلی به معنای منبع شبکه خصوصی و اختصاصی دارنده مجوز است که فقط توسط کاربران مجاز قابل دسترسی است. “شبکه داخلی” به طور خاص اینترنت (همانطور که معمولاً چنین اصطلاحی تعریف می شود) یا هر جامعه شبکه دیگری که برای عموم آزاد است، از جمله گروه ها، انجمن ها یا سازمان های مشابه عضویت یا اشتراک را مستثنی می کند. اتصال از طریق پیوندهای امن یا شماره گیری به شبکه داخلی دارنده مجوز به منظور اجازه دادن به کاربران مجاز برای استفاده از نرم افزار باید استفاده از طریق یک شبکه داخلی تلقی شود.

شبکه داخلی چیست؟

شبکه‌های داخلی فرآیندی است برای برقراری ارتباط و برقراری ارتباط با همکاران در سازمان، حتی اگر شغل شما به انجام این کار نیاز نداشته باشد. امروزه بسیاری از سازمان ها با هدف بهبود روابط کارکنان، افزایش انگیزه، تعامل و بهره وری کارکنان، تلاش می کنند تا شبکه های داخلی را در بین کارکنان بهینه کنند.
 
«شبکه داخلی» تقریباً مشابه شبکه‌های حرفه‌ای معمولی است، با این تفاوت که اتصالات یا «شبکه‌ای» که می‌سازید مستقلا برای شرکت و سازمان شما است و هیچکس دیگری به غیر شما و کارمندان شما به آن دسترسی ندارد.

آشنایی به شبکه داخلی

شبکه داخلی یا LAN، یک نوع شبکه است که دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف را به یکدیگر متصل می‌کند. این شبکه‌ها در سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده می‌شوند و از انواع مختلفی مانند VLAN، LAN و WLAN تشکیل شده‌اند. اما LAN به عنوان معروف‌ترین نوع شبکه داخلی شناخته می‌شود. معمولا از LAN برای راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت استفاده می کنند.

 

در LAN، کامپیوترها و سایر دستگاه‌ها به همدیگر متصل می‌شوند. این نوع اتصال بسیار مزایایی دارد که قبلاً به آنها اشاره شد. با این حال، می‌بایست بدانیم که در این شبکه‌ها، تمامی دستگاه‌ها با کابل‌های جداگانه به شبکه وصل می‌شوند. سرعت انتقال داده در LAN می‌تواند تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه برسد، اما این سرعت به عوامل مختلفی مانند شبکه دستگاه‌ها (NIC)، سوئیچ شبکه، نوع و جنس کابل، پچ پنل و سوکت وابسته است.

راه اندازی شبکه داخلی

اگر کسب و کار شما از بیش از پنج ایستگاه کاری کامپیوتر و چندین چاپگر استفاده می کند، زمان راه اندازی و نصب یک شبکه داخلی فرا رسیده است. شبکه ها همکاری کارآمد بین کارکنان، استفاده بهتر از منابع، مدیریت متمرکز و پشتیبان گیری متمرکز را تسهیل می کنند. پیاده سازی شبکه آسان و ارزان نیستند، اما مزایای بهره وری، امنیت و پایداری برای توجیه حرکت به سمت جلو کافی است.
 
راه اندازی شبکه داخلی به کارمندان شما امکان می دهند پرینترها، اسکنرها، دستگاه های فکس، دستگاه های کپی و اتصالات اینترنتی را به اشتراک بگذارند. شبکه داخلی به شما امکان می دهد به جای پنج چاپگر، یک چاپگر بخرید و در قیمت خرید و همچنین هزینه های نگهداری مداوم صرفه جویی کنید. اتصال اینترنت مشترک به شما امکان می دهد دسترسی به اینترنت را با فایروال یا سرور پراکسی کنترل کنید و از شرکت شما در برابر مسئولیت ناشی از سوء استفاده کارمندان محافظت کنید.

مراحل راه اندازی شبکه داخلی

این مراحل عمومی برای راه‌ اندازی یک شبکه داخلی هستند و ممکن است در برخی موارد و با توجه به نیازهای خاص سازمان، مراحل یا جزئیات بیشتری نیاز باشد. مراحل راه‌اندازی یک شبکه داخلی (LAN) برای یک شرکت عبارتند از:

برنامه‌ ریزی

قبل از هر چیز، باید مراحل برنامه‌ریزی را انجام دهید. بررسی نیازهای شبکه، تعیین اهداف، تعیین توپولوژی و نوع شبکه، طراحی آدرسدهی IP و انتخاب تجهیزات مناسب از جمله مواردی هستند که در این مرحله باید انجام شود.

نصب تجهیزات شبکه

در این مرحله، تجهیزات شبکه مانند سوییچ‌ها، روترها، کابل‌ها و دستگاه‌های بی‌سیم نصب می‌شوند. تمام تجهیزات باید با دقت نصب شده و به درستی پیکربندی شوند.

تنظیمات شبکه

پس از نصب تجهیزات، باید تنظیمات شبکه انجام شود. این شامل تنظیم آدرس IP برای دستگاه‌ها، تعیین پارامترهای شبکه مانند DNS، DHCP و سرویس‌های دیگر است.

امنیت شبکه

امنیت شبکه بسیار مهم است. در این مرحله، باید تنظیمات امنیتی مانند فایروال، رمزنگاری، احراز هویت و مدیریت دسترسی را انجام دهید. همچنین، باید سیاست‌های امنیتی را برای کاربران تعریف کنید.

تست و عیب‌یابی

بعد از تنظیمات، باید شبکه را تست و عیب‌یابی کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام دستگاه‌ها به درستی کار می‌کنند و ارتباطات بین آن‌ها بدون مشکل است.

مدیریت و نگهداری

شبکه باید مورد مدیریت و نگهداری مستمر قرار گیرد. این شامل بروزرسانی‌ها، پشتیبان‌گیری، مانیتورینگ و انجام تعمیرات است. همچنین، باید سیاست‌ها و روندهای مرتبط با مدیریت شبکه تعیین و اجرا شوند.

 

مراحل راه اندازی شبکه داخلی

مدیریت متمرکز شبکه داخلی

اکثر مشاغل به حداقل یک کامپیوتر فقط برای ردیابی سوابق تجاری و مدیریت کار نیاز دارند. هنگامی که تعداد رایانه ها به 5 یا 10 عدد می رسد، مدیریت اعتبار کاربر در ایستگاه های جداگانه دشوار می شود. راه اندازی یک شبکه داخلی مبتنی بر سرور مدیریت متمرکز شناسه‌های کاربری و رمز عبور را تسهیل می‌کند، که امنیت دارایی‌های محاسباتی و داده‌های شما را افزایش می‌دهد. شما همچنین می توانید مدیریت سیاست متمرکز را پیاده سازی کنید و اطمینان حاصل کنید که کارمندان فقط می توانند به داده هایی دسترسی داشته باشند که برای انجام کارهای خود به آنها نیاز دارند.
 
شبکه ها اشتراک گذاری اطلاعات و همکاری در کار را برای کارمندان بسیار آسان تر می کند. حمل کاغذ از دفتری به دفتر دیگر، یا حتی یک نوع دستگاه ذخیره سازی قابل حمل، به اندازه ذخیره اطلاعات در یک سرور متمرکز برای دسترسی همه کسانی که مجاز به دسترسی به آن هستند، کارآمد نیست. این می تواند تحویل پروژه را سرعت بخشد و خلاقیت تیم شما را افزایش دهد.

پشتیبان گیری در شبکه داخلی

اگر تا به حال اطلاعات خود را به دلیل خرابی رایانه از دست داده اید، از اهمیت یک استراتژی پشتیبان خوب آگاه هستید. شما نمی توانید مطمئن باشید که از تمام داده های حیاتی در ایستگاه های کاری مستقل به طور منظم پشتیبان گیری می شود. شبکه ها به شما این امکان را می دهند که داده ها را به صورت مرکزی ذخیره کنید و اطمینان حاصل کنید که از تمام داده های حیاتی در یک برنامه از پیش تعیین شده نسخه پشتیبان تهیه می شود. می‌توانید این روش را خودکار کنید تا هیچ مداخله‌ای از کاربر به جز یک اپراتور که هر روز گزارش‌ها را بررسی می‌کند، درگیر نباشد.

دورکاری کارمندان با شبکه خصوصی

اگر می‌خواهید به کارمندان خود این فرصت را بدهید که از راه دور کار کنند یا از خانه کار کنند، می‌توانید از یک شبکه خصوصی برای تسهیل دسترسی از راه دور استفاده کنید. شبکه خصوصی به هر کسی که یک شناسه کاربری و رمز عبور در شبکه شما دارد اجازه می دهد تا از خانه خود پیوندی به شبکه شما ایجاد کند. این قابلیت می تواند به ویژه برای پرسنل پشتیبانی که در نیمه های شب از سمت مشتریان برای کمک تماس دریافت می کنند مفید باشد. مطمئن شوید که از یک شبکه خصوصی مجازی برای اتصال از راه دور استفاده می کنید تا امنیت کافی برای شبکه داخلی خود ایجاد کنید.

طریقه راه اندازی شبکه داخلی برای شرکت

برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری داخلی برای شرکت خود، باید چند نکته را در نظر بگیرید. اجرای کارآمد یک شبکه کامپیوتری در یک محیط تجاری با راه اندازی یک شبکه خانگی بسیار متفاوت است. طراحی شبکه برای شرکت و کسب و کارشما دارای درجه بالایی از پیچیدگی و چالش های امنیتی است. در حالی که نوع شبکه برای کسب و کار شما به نیازهای شما بستگی دارد، اما اجزای شبکه کامپیوتری شما ثابت خواهند ماند.

در ادامه لیستی از دستگاه های مورد نیاز برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری برای کسب و کار شما آمده است:

  • مودم
  • روتر
  • دیواره آتش
  • تعویض
  • کابل LAN / کابل پچ
  • نقطه دسترسی
  • تکرار کننده
  • پچ پنل
در ادامه این بخش یک نمونه راه اندازی شبکه کسب و کار کوچک معمولی آورده شده است:

نمونه راه اندازی شبکه شرکت

ارائه توضیحی درباره راه اندازی شبکه اداری ساده : اتصال به اینترنت از طریق کابلی از ISP (ارائه دهنده خدمات اینترنت) شما انجام می شود. این کابل به روتر شما متصل می شود. فایروال ترافیک منتقل شده از طریق کابل را فیلتر می کند و سپس به یک سوئیچ متصل می شود. سپس تمام دستگاه های شبکه شما با اتصال به آن سوئیچ به اینترنت دسترسی پیدا می کنند.

اکنون، اجازه دهید هر یک از دستگاه های شبکه را با جزئیات بررسی کنیم. ما عمیقاً وارد جزئیات فنی نمی‌شویم، بلکه بر روی چیزهایی تمرکز می‌کنیم که برای انتخاب تجهیزات مناسب مورد نیاز برای طراحی و راه‌اندازی بهترین شبکه ممکن برای تجارت خود باید بدانید.

نمونه راه اندازی شبکه شرکت

اجزای سخت افزاری شکه

اجزای سخت افزاری اصلی یک شبکه کامپیوتری اداری:

مودم

مودم، مخفف modulator-demodulator، جزء سخت افزاری شبکه شما است که به کامپیوتر و سایر دستگاه ها کمک می کند تا به اینترنت متصل شوند. این دستگاه داده های دیجیتالی را که کامپیوتر درک می کند به داده های آنالوگ که از طریق کابل منتقل می شود تبدیل می کند.

روتر

روتر جزء سخت افزار شبکه شما است که بسته های داده را بین شبکه ها منتقل می کند. به زبان ساده، داده ها را از کابل اینترنت به دستگاه شما منتقل می کند. در یک اتصال شبکه ساده، کابل اینترنت به روتر شما متصل می شود و به آن اجازه می دهد اطلاعات را از اینترنت ارسال و دریافت کند. سایر دستگاه‌های موجود در شبکه اداری شما با استفاده از یک سوئیچ اترنت به روتر متصل می‌شوند و بنابراین به اینترنت دسترسی پیدا می‌کنند.

دستگاه های موجود در شبکه

شمارش تعداد دستگاه های متصل به شبکه شما همیشه ساده نیست. دسکتاپ ها، لپ تاپ ها و دستگاه های تلفن همراه تنها دستگاه های موجود در شبکه شما نیستند. تعداد آن ها چیزی است که باید در محاسبه خود لحاظ کنید:

  • دسکتاپ ها
  • لپ تاپ ها
  • تبلت ها
  • گوشی های هوشمند
  • چاپگرهای شبکه
  • سیستم تلفن VoIP
  • تجهیزات اتاق کنفرانس
  • سیستم های POS
  • دوربین های IP
  • دستگاه های مهمان

اگر تعداد کل دستگاه های متصل به شبکه شما 20 عدد یا بیشتر است، باید روی تجهیزات وای فای تجاری سرمایه گذاری کنید. زیرا روترهای درجه یک مصرف کننده یا خانگی تنها می توانند تعداد محدودی دستگاه را اداره کنند. همچنین می‌توانید برخی از دستگاه‌های خود را سیم‌ کشی کنید تا سرعت دستگاه‌ های بی‌سیم را آزاد کنید. حتی در این صورت، سرمایه گذاری روی یک روتر تجاری، کار شبکه شما را بسیار آسان می کند.

کاربرد شبکه داخلی در سازمان

شبکه داخلی یا محلی (LAN)، که مخفف نام کامل Local Area Network است، معروف‌ترین نوع شبکه داخلی است. قبل از بحث در مورد کاربردهای شبکه‌ها، لیستی از انواع شبکه‌ها را برایتان آورده‌ایم که بایستی با آنها آشنا شوید: PAN، LAN، WLAN، CAN، MAN، WAN و VLAN. شبکه داخلی (LAN) به شما این امکان را می‌دهد که دستگاه‌های مختلف را به یکدیگر متصل کنید، سپس از طریق کابل یا به صورت بی‌سیم (WLAN) ارتباط برقرار کنید. استفاده از شبکه‌های داخلی در سیستم‌ها و شرکت‌های مختلف بسیار رایج است.

کابل های استاندارد برای سیم کشی

یک شبکه سیمی زیربنایی مستحکم به تضمین یک شبکه بی سیم سریع کمک زیادی می کند. کابل های شما مسئول ارائه پهنای باند کافی به نقاط دسترسی شما هستند که بدون آن شبکه WiFi شما کند می شود. بنابراین، استفاده از استانداردهای اخیر کابل مانند CAT6 برای سیم کشی LAN سرمایه گذاری خوبی خواهد بود. این همچنین به شما امکان می دهد دستگاه های خاصی مانند چاپگرها، دوربین های IP و غیره را به شبکه سیمی متصل کنید و بدین ترتیب طیف را از دستگاه های وابسته به بی سیم مانند لپ تاپ ها و دستگاه های تلفن همراه آزاد کنید. همچنین برای اجرای دو کابل به هر نقطه دسترسی بی سیم برنامه ریزی کنید زیرا استانداردهای فعلی و آینده به پهنای باند سیمی اضافی نیاز دارند.

کاهش تداخل وای فای همسایه

اگر دفتر شما در یک منطقه پرجمعیت مانند مرکز شهر تهران واقع شده است، به احتمال زیاد وای فای شما با تداخل وای فای همسایه شما مواجه خواهد شد. درست است، همیشه اتفاق می افتد. برای کاهش تداخل می توانید از یک روتر دو بانده استفاده کنید.

می توانید از باند 2.4 گیگاهرتز برای دستگاه های IoT استفاده کنید در حالی که باند 5 گیگاهرتز را برای دستگاه های تلفن همراه مانند لپ تاپ رزرو کنید. این به باند 5 گیگاهرتز عاری از تراکم کمک می کند. علاوه بر این، از آنجایی که باند 5 گیگاهرتز دارای برد کوتاه تری است، به شما امکان می دهد از نقاط دسترسی اضافی بدون خطر تداخل در فضاهای هوایی پر ازدحام استفاده کنید. بیشتر تجهیزات Wi-Fi درجه سازمانی به طور همزمان از باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز استفاده می کنند و به طور خودکار دستگاه های شما را به بهترین گزینه موجود هدایت می کنند.

ارائه وای فای به کاربران مهمان

اگر قصد دارید کاربران مهمان در شبکه خود داشته باشید، باید یک SSID (شناسه مجموعه خدمات) جداگانه برای مهمانان ایجاد کنید. این به شما انعطاف پذیری و همچنین امنیت قابل توجهی می دهد زیرا می توانید به مهمانان خود بدون اینکه به شبکه داخلی خود دسترسی داشته باشند به اینترنت دسترسی داشته باشید. همچنین می توان به SSIDها خط مشی های مختلف، رمزگذاری، احراز هویت و غیره اختصاص داد تا سطح امنیتی بیشتری را تضمین کند. تجهیزات درجه تجاری از چندین SSID پشتیبانی می کنند.

انتخاب روتر مناسب در ساخت یک شبکه بی سیم قابل اعتماد بسیار مهم است. بنابراین باید به الزامات فوق توجه ویژه ای داشته باشید.

استفاده از فایروال برای امنیت بیشتر

فایروال یک سیستم امنیتی برای شبکه کامپیوتر شما است. بر اساس قوانین امنیتی تعیین شده توسط شما، ترافیک ورودی و خروجی شبکه را نظارت و کنترل می کند. به عبارت دیگر، فایروال فیلتری بین شبکه داخلی شما و شبکه خارجی مانند اینترنت است که از شبکه کسب و کار شما در برابر دسترسی های خارجی غیرمجاز محافظت می کند.

آیا شبکه شما به فایروال نیاز دارد؟

حتی اگر رایانه‌ها با یک فایروال نرم‌افزاری داخلی عرضه می‌شوند، کسب‌وکار شما با آن شبکه ایمنی ضعیف امن نیست. دستگاه های زیرساخت شبکه اهداف معمولی برای مهاجمان سایبری هستند و بدون فایروال اختصاصی، شبکه شما و تمام دستگاه های متصل در برابر هکرها آسیب پذیر هستند.

یک فایروال سخت افزاری اختصاصی به شبکه شما یک لایه حفاظتی اضافه شده می دهد. فایروال سخت افزاری دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند VPN، Remote Access و Advanced Web filtering است. این شبیه به روتر است که می تواند تعداد محدودی از کاربران را مدیریت کند. بنابراین، مطمئن شوید که یک فایروال با ظرفیت کافی برای رشد آینده تهیه کنید.

روترهای درجه تجاری معمولا دارای قابلیت های فایروال داخلی هستند، بنابراین ممکن است نیازی به خرید سخت افزار فایروال جداگانه نداشته باشید. فقط مطمئن شوید که این مورد را دوباره بررسی کنید زیرا برای امنیت شبکه شما حیاتی است.

کاربرد سوئیچ در شبکه شرکت

سوئیچ یک عنصر اساسی مهم در شبکه اداری شما است. سوئیچ یک دستگاه شبکه است که به سایر دستگاه های موجود در شبکه امکان ارتباط و اشتراک گذاری اطلاعات را می دهد. رایانه‌های شخصی، چاپگرها، دستگاه‌های NAS (ذخیره‌سازی متصل به شبکه)، سرورها، VoIP (پروتکل صوتی از طریق اینترنت) و غیره را در شبکه خود خواهید داشت و سوئیچ این دستگاه‌ها را به شبکه شما متصل می‌کند.

در خانه خود، سوئیچ نمی بینید زیرا روتر بی سیمی که استفاده می کنید ترکیبی از یک روتر بی سیم، یک نقطه دسترسی و یک سوئیچ است. در بخش زیر در مورد نقاط دسترسی صحبت خواهیم کرد. بنابراین اگر شبکه خانگی خود را با شبکه اداری خود مقایسه کنید ممکن است کمی گیج کننده باشد. فقط باید به یاد داشته باشید که عملکرد سوئیچ با روتر که شبکه های مختلف را به هم متصل می کند متفاوت است. برای اکثر مشاغل، روتر شبکه شما را به اینترنت متصل می کند. در حالی که سوئیچ دستگاه های مختلف را در شبکه شما متصل می کند.

در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به کمک برای طراحی و ساخت شبکه برای شرکت خود، با ما تماس بگیرید.

آدرس : مرزداران ( بین یادگار امام و آریا فر) - خیابان نارون - نبش کوچه سپهر چهارم - پلاک ۲ - واحد ۴

تلفن : 1000 5780 – 021

فکس : 57801000 – 021  داخلی صفر

کدپستی : 1463857563

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.